Pekelharinghaven Medemblik

Waar de historie herleeft....
Gelegen in het schootsveld van Kasteel Radboud en vlakbij het oude centrum, vormt de Pekelharinghaven de ideale uitvalsbasis om de stad Medemblik en het West-Friese achterland te ontdekken. De naam Pekelharinghaven refereert aan de oude haven die in de 17e en 18e eeuw in gebruik was.

De Pekelharinghaven
De Pekelharing haven heeft in totaal 220 ligplaatsen voor jachten tot 15 meter. Voor passanten zijn er behalve boxen ook fijne plekken beschikbaar aan de kade bij kasteel Radboud. Het havengebouw is voorzien van ruime sanitaire voorzieningen, waar u kunt douchen. Alle steigers zijn voorzien van stromend water en WIFI. Voor elektra betaalt u €1,75 per dag, met een maximum van €35,- voor de gehele ligperiode. Klik hier voor alle tarieven en faciliteiten van de Pekelharinghaven.
Ontdek het achterland
‌U kunt in het havenkantoor fietsen met versnellingen huren. Zo kunt u bijvoorbeeld het pittoreske lintdorp Twisk of één van de natuurgebieden bezoeken dan wel een verfrissende duik in het water nemen op het nabijgelegen IJsselmeerstrand van de Vooroever.

Ideaal voor kinderen
Zowel bij mooi als bij slecht weer is er rond de Pekelharinghaven veel te doen. Bij mooi weer kunt u naar het reeds genoemde strand of naar de speeltuin in het Emmapark. Bij minder goed weer is het Bakkerijmuseum, de historische Stoomtram Medemblik-Hoorn, het Stoommachinemuseum of de Bijenstal in Opperdoes aan te bevelen.


Reserveren
U kunt uw ligplaats van tevoren bij ons reserveren, zodat u zeker weet dat u een ligplaats naar wens heeft. Klik hier om te reserveren.

Geschiedenis Pekelharinghaven
Wilt u meer weten over de geschiedenis en de transformatie van voetbalveld naar haven, hier kunt u een indruk krijgen van de werkzaamheden die toen plaats vonden. Voor een indruk van de omgeving van de haven kunt u hier terecht.

Oosterhaven

De Oosterhaven is 1 van de belangrijkste historische havens van Medemblik, midden in het historische hart van de stad. U kunt na de versmalling halverwege de Oosterhaven, zowel aan de noord- als aan de zuidzijde aanleggen, bij voorkeur met de boeg naar zee. De noordzijde geeft u direct toegang tot diverse horeca gelegenheden. Ook het nieuwe sanitair gebouw bevindt zich aan de noordzijde van de haven, richting het havenkantoor op Oosterhaven no. 2.
Gedurende het gehele seizoen is de Oosterhaven de thuisbasis voor vele evenementen, zoals Medemblik Nautiek tijdens de Delta Lloyd Regatta, de Waterweken, de IJsselmeer zwemmarathon en de 24 uurs Race.

Vanuit de Oosterhaven bent u in enkele minuten in de binnenstad van Medemblik met haar vele winkels en andere bezienswaardigheden, zoals het Bakkerij museum en Meelmolen de Herder. Wilt u wat meer rust dan kunt u ook aan de zuidzijde van de Oosterhaven afmeren of doorvaren naar onze locatie aan de zuidzijde van de Westerhaven. Voor mensen met kleine kinderen is de Pekelharinghaven ook een goede optie, vanwege de nabijheid van het Emmapark met haar prachtige speeltuin en kinderboerderij.

Schepen van de bruine vloot en andere charterschepen kunnen op aanwijzing van de havenmeesters ligplaats nemen in het oostelijk deel van de Oosterhaven of door de Kwikkelse brug aan de zuidzijde van de Westerhaven.

Alle steigers zijn voorzien van stromend water en WIFI. Voor elektra betaalt u €1,75 per dag, met een maximum van €35,- voor de gehele ligperiode. Klik hier voor alle tarieven en faciliteiten van de Oosterhaven.

Reserveren
U kunt uw ligplaats van tevoren bij ons reserveren, zodat u zeker weet dat u een ligplaats naar wens heeft. Klik hier om te reserveren. 

Hogesteeg in de Westerhaven

De Westerhaven is een van de meest pittoreske havens aan het IJsselmeer. De haven heeft een unieke ligging in het centrum van de oude stad en is omringd door historische panden en gevels.
In de Westerhaven heeft stadshavens Medemblik aan de Hoogesteeg een 24-tal boxen. Deze zijn voor vaste ligplaatshouders en bij hun afwezigheid kunnen daar ook passanten in af meren. Een geliefde plek voor mensen die rustig willen liggen, maar toch dichtbij de stad willen zijn. U kunt gebruik maken van het sanitair gebouw in het begin van de Oosterhaven op slechts 150 meter afstand.

‌De ligplaatsen hebben alle faciliteiten zoals elektra en water. De Kielkade is hoofdzakelijk bestemd voor charterschepen, zowel voor de zeilende- als de motorchartervaart. Hier is ook een groot grasveld waar de opvarende van de schepen kunnen sporten, zonnen of barbecueën.

Overlekerhaven

Na het passeren van de Westerhavensluis komt u op het Overlekerkanaal. Vanaf de sluis bevinden zich aan de bakboordzijde diverse jachtwerven en jachtservicebedrijven. Vanaf de sluis aan de stuurboordzijde bevindt zich de locatie Overlekerhaven van Stadshavens Medemblik. De Overlekerhaven beschikt over 62 ligplaatsen, die relatief goedkoop zijn. Deze haven is ook een prima uitvalsbasis om met een sloep het achterland te ontdekken.

Klik hier voor alle tarieven en faciliteiten van de Overlekerhaven.

Reserveren
U kunt uw ligplaats van tevoren bij ons reserveren, zodat u zeker weet dat u een ligplaats naar wens heeft. Klik hier om te reserveren. 
Oosterhaven, Westerhaven, Overlekerhaven
Oosterhaven 2
‌1671 AA Medemblik

T.: +31 (0)227 54 1686
M.: +31 (0)6 53 416 795
‌E.: havenmeesters@stadshavensmedemblik.nl
Marifoon: VHF Kanaal 9
Positie: 
‌52 46.235 N 
‌005 06.495 E

‌Voor administratie contact:
‌admin@stadshavensmedemblik.nl

Openingstijden havenkantoor:
1 april - 15 oktober 
‌maandag t/m vrijdag
‌08.00h - 20.00h
‌zaterdag t/m zondag
‌8.00h - 20.00h

16 oktober - 31 maart 
‌maandag t/m vrijdag
‌09.00h - 17.00h
zaterdag, zondag gesloten
Pekelharinghaven
Pekelharinghaven 51
‌1671 HM Medemblik
‌M: +31 (0)6 12335841
‌T:  +31 (0)227 609886
E.: havenmeesters@stadshavensmedemblik.nl
‌Marifoon: VHF Kanaal 31
Positie: 
‌52 46.285 N 
‌005 06.793 E 

Sailshop Medemblik
‌‌Pekelharinghaven 51
‌1671 HM Medemblik
‌maandag t/m zondag
‌1april t/m 15 oktober
‌E: havenmeesters@stadshavensmedemblik.nl
Openingstijden havenkantoor:
1 april - 15 oktober
‌maandag t/m vrijdag
‌08.00h - 18.00h 
‌zaterdag t/m zondag
‌8.00 - 20.00h

16 oktober - 31 maart 
‌maandag t/m vrijdag
‌09.00h - 17.00h